Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 18 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

App van de week: Buienalarm

Week 41
De herfst is weer begonnen. Herfst in Nederland betekent regen. Wil je weten of je de deur uit kan zonder paraplu? Buienalarm is een handige app voor iPhone en Android toestellen die je waarschuwt voor buien. Stel jouw locatie in en de app geeft automatisch aan wanneer het gaat regenen bij jou in de buurt.

Categorie: Weer
Ontwikkelaar: Franklin van Velthuizen
Vereisten: Compatibel met iPhone, iPod touch en iPad. Vereist iOS 5.1 of nieuwer. Ook een gratis app beschikbaar voor Android smartphones.

Hoe werkt buienalarm?

BuienalarmEigenlijk is het idee heel simpel. Je stelt zelf je locatie in of je laat de app jouw locatie bepalen. Vervolgens geeft de buienalarm een melding wanneer er regen dreigt te vallen bij jou in de buurt. Je kunt zelf instellen wat het vernieuwingsinterval is en hoeveel tijd van tevoren je wilt weten dat het gaat regenen. Naast de melding die je krijgt, kun je ook een grafiek raadplegen waarin je kunt zien hoeveel regen er de komende tijd gaat vallen. Hiermee kun je bepalen of de bui lang zal aanhouden of dat het na een paar minuten weer droog is.

In een land als Nederland is deze app erg handig. Waarschijnlijk hebben we allemaal wel eens meegemaakt dat je op je fiets stapt terwijl het droog is en de lucht er niet dreigend uit ziet. Vijf minuten later begint het toch ineens te regenen en je hebt je paraplu niet meegenomen.. Buienalarm voorkomt dit soort momenten. Erg simpel, maar effectief.

Accugebruik

Op internet zijn verschillende reviews die aangeven dat de app veel van je accu vraagt. Persoonlijk heb ik dit probleem niet ondervonden op een Android toestel. Wellicht is dit afhankelijk van het toestel dat je gebruikt.

Buienalarm voor iOS (gratis): download Buienalarm voor iOS
Buienalarm voor Android (gratis) : download Buienalarm voor Android

Terug naar het App overzicht

Informatie over iPhone reparatieiPad reparatieSamsung Galaxy reparatie

MENU