Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 21 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

App van de week: Clear

Week 33
Met deze app maak je heel makkelijk lijstjes. Maak bijvoorbeeld een lijst van dingen die je vandaag nog moet doen of maak je digitale boodschappenlijstje. De app is simpel, overzichtelijk en daardoor een aanrader.

Categorie: Productiviteit
Ontwikkelaar: Realmac Software Limited
Vereisten: Compatibel met iPhone, iPod touch en iPad. Vereist iOS 6.0 of nieuwer. Niet beschikbaar voor Android toestellen.

Makkelijke lijstjes

SmartRepair - App van de Week - ClearEr valt weinig te melden over deze app en dat is niet negatief bedoeld. De app is eenvoudig te gebruiken, ziet er netjes uit en heeft verder geen uitleg nodig. Het is een aanrader voor mensen die houden van overzicht en die daarbij hun telefoon gebruiken als hulpmiddel.

Met de app maak je heel eenvoudig verschillende lijstjes die je kan voorzien van een eigen naam. Zo kun je bijvoorbeeld een dagelijkse to-do lijst maken met activiteiten die je gepland hebt en niet mag vergeten. Een ander voorbeeld is een lijst met muziek of artiesten bijhouden waarvan je wat meer informatie wil gaan opzoeken. Wie boodschappen gaat doen, kan een boodschappenlijst maken.

 

 

Snel items toevoegen

Het is erg makkelijk om met de app een nieuw lijstje te maken en items toe te voegen. Ook het afvinken van een activiteit of item gaat erg makkelijk. Je kan merken dat de ontwikkelaars hebben gelet op het gebruiksgemak. Als je dit soort apps gebruikt, wil je niet te lang bezig zijn met het aanmaken van nieuwe lijstjes of het weghalen van dingen die je al hebt voltooid.

De ontwikkelaars hebben met Clear een simpele maar toch handige app gemaakt.

Optie voor Android gebruikers

Helaas is de app alleen beschikbaar voor Mac en iPhone. Er zijn geen plannen gemaakt om de app ook uit te brengen voor gebruikers van Android. Na wat speurwerk op internet heb ik een app gevonden die heel dicht in de buurt komt en wel te gebruiken is op Android toestellen. De app heet Koalcat’s clear en is bijna een kopie van de originele iOS app. Op internet wordt er gesproken over imiteren van Apple. Ik denk dat een ‘namaak-app’ altijd zal volgen als je zelf niet de markt betreed. Gelukkig is er voor Android gebruikers dus een soortgelijke app!

De app is hier te downladen: Clear
Android versie: Koalcat’s clear

Terug naar het App overzicht

MENU