Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 20 februari zijn wij tot 18.00 geopend.

App van de week : NYT VR

Week 47

Met deze app kan jij het nieuws echt gaan beleven! Zo gaat New York Times maandelijks door journalisten berichten posten met een 360 graden video. Dankzij Virtual Reality lijkt het net alsof je werkelijk midden in het nieuws staat. Hier heb je geen innovatieve 3D bril voor te hebben, een smartphone is genoeg! Wil je ultiem beeld, maak dan gebruik van bij

Categorie: Nieuws
Ontwikkelaar: The New York Times Company (iDP) © 2015
Vereisten: iOS 8.0 of nieuwer / 4.3 of nieuwer

New York Times

New York Times brengt dagelijks het nieuws van de wereld naar haar lezers. Dankzij virtual reality is het mogelijk om lezers in het midden van verhalen te zetten. Verhalen die door journalisten worden verteld krijgen nu beeld! Maar niet zomaar beeld, de lezer kan om zich heen kijken. Met een 360 graden video beleef je een hoop. Dankzij virtual reality kunnen verhalen worden verteld en tegelijkertijd de situatie worden weergegeven.

Elke maand zal New York Times een verhaal vertellen met behulp van de nieuwe techniek.

Wat is het precies?

Virtual Reality, ook wel met VR afgekort, is letterlijk vertaald : Virtuele werkelijkheid. Het is een vorm van technologie die een wereld kan creëren waar mensen dingen kunnen ontdekken. Voorheen was hier een 3D bril voor nodig, tegenwoordig niet meer. Een smartphone is genoeg. De stand waarin jij een film opent is ook de begin positie van de video. Vanuit daar kan je om je heen kijken waar je maar wilt, door middel van echt bewegen. Het is nieuw en innovatief omdat je overal kan kijken in een virtuele wereld.

Waar moet je op letten?

Wanneer je video’s wil bekijken moet je wel op een aantal punten letten.

  1. Wees er zeker van dat het midden van het scherm is uitgelijnd met het midden van de kijker. Op die manier weet je zeker dat je optimaal om je heen kan kijken.
  2. Je kan ook gebruikmaken van een Google Cardboard om optimaal op je heen te kunnen kijken.

nytvr

Wil jij je ook wanen in New York en nog meer nieuwsberichten beleven? Download dan de app NYT VR!

NYT VR voor iOS

NYT VR voor Android

MENU