Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 18 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

App van de week: Thinglist

Week 35
Thinglist wordt omschreven als een “want-to-do-list”. Een soort notitie-app waarin je op een hele simpele en leuke manier dingen kan opslaan die je niet mag vergeten. Iemand raadt een leuk restaurant aan? Noteer het in de categorie ‘Food’. Wil je de titel van een nummer niet vergeten? Onder het kopje ‘Music’ kun je dit noteren. Je hebt 9 categorieën om alles in kwijt te kunnen. Deze app is een leuke variant op de app Notes, waarin je normaal gesproken je notities plaatst.

Categorie: Productiviteit
Ontwikkelaar: Elepath, Inc © 2013
Vereisten: Compatibel met iPhone, iPod touch en iPad. Vereist iOS 6.1 of nieuwer. Variant beschikbaar voor Android.

Houd je notities overzichtelijk

SmartRepair - App van de Week - ThinglistIn bestaande notitie-apps schrijf je vaak notities bij elkaar, waardoor je uiteindelijk een heleboel tekst bij elkaar hebt staan. Apps als Notes zijn natuurlijk handig om snel een notitie kwijt te kunnen, maar dragen niet bij aan een overzichtelijke lijst met activiteiten of plaatsen. Met Thinglist kun je notities kwijt in één van de 9 categorieën, waardoor het overzicht wél bewaard wordt.

Wanneer je een lijst hebt gemaakt, kun je die als totaallijst of per categorie bekijken. De app is overzichtelijk, snel en makkelijk in gebruik. Je voegt heel makkelijk nieuwe items toe en ook haal je items die je hebt voltooid of bezocht makkelijk van de lijst af. Het ziet er ook veel leuker uit dan een standaard kladblokje op je scherm. Mede hierdoor is het de moeite waard om deze app op je toestel te zetten.

Bekijk dit filmpje voor een indruk: http://vimeo.com/65591713#

Social media

De laatste update van Thinglist heeft ervoor gezorgd dat je nu items en lijstjes kan delen met vrienden via social media. Twitter, Facebook, SMS en E-mail zijn geïntegreerd in de app, waardoor je nu ook je vrienden bepaalde items kan laten opnemen in hun lijst.

Thingslist voor Android

Zoals wel vaker het geval is, worden apps niet altijd uitgebracht voor meerdere besturingssystemen. Thinglist is ontwikkeld voor iPad en iPhone. Gelukkig is er weer een vrijwel identieke app voor Android-toestellen ontwikkeld; Thingslist (let op het extra ‘s’-je in de titel). Qua lay-out en idee hetzelfde als de app die gemaakt is voor iOS.

Thinglist voor Apple is hier te downladen: Website Thinglist
Android versie ‘Thingslist’: Thingslist in Play Servicepunt van Google

Terug naar het App overzicht

MENU