Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 18 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

App van de week: VLC Media Player

Week 39
VLC is een programma waarmee je muziek en video´s van allerlei formaten kan afspelen. VLC is beschikbaar op je computer, maar ook als app voor op je smartphone. Het voordeel van deze app is dat vrijwel alle type bestanden kunnen worden afgespeeld zonder dat je ze moet converteren naar het formaat wat je telefoon normaal afspeelt. Bovendien is de app gratis.

Categorie: Video
Ontwikkelaar: VideoLAN
Vereisten: Compatibel met iPhone, iPod touch en iPad. Vereist iOS 5.1 of nieuwer. Ook een gratis app beschikbaar voor Android smartphones.

Waarom VLC Media player

Het grote voordeel van VLC media player is dat je geen bestanden hoeft te converteren voordat je ze kan afspelen op je toestel. Met iOS heb je vast wel eens meegemaakt dat een bepaald type video niet kon afspelen. iTunes kan bestanden voor je converteren zodat ze wel af te spelen zijn. Het nadeel hiervan is dat het vaak veel tijd in beslag neemt. Zeker bij films. VLC speelt alle bestanden meteen af en is daardoor erg handig.
VLC

Versies voor iOS en Android

Voor zowel iOS als Android is een gratis VLC media player app beschikbaar. Het grote verschil is dat de Android app nog in ontwikkeling is en dat er daarom een zogenaamde ‘Android Beta-versie’ beschikbaar is. Er kunnen dus nog wat kleine foutjes aanwezig zijn. Gelukkig werkt de Android app prima. Het voordeel van VLC media player voor iOS is dat er een functie is waarmee je via WiFi bestanden naar de app kan uploaden. Zo kun je thuis films naar je iPhone of iPad versturen en vervolgens offline kijken. Dit is handig wanneer je op vakantie geen gebruik wil maken van mobiel internet.

VLC voor iOS (gratis): download VLC voor iOS
VLC voor Android (gratis) : download VLC voor Android
Website: VideoLAN

Terug naar het App overzicht

Informatie over iPhone reparatieiPad reparatieSamsung Galaxy reparatie

MENU