Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 21 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

Een buigbare iPhone op komst? Niet als bug, maar echt als feature!

Je hebt het misschien wel meegekregen. Vorig jaar had Apple wat problemen met de iPhone 6-generatie. De behuizing bleek iets te soepel en kon in sommige gevallen flink doorbuigen. Het probleem werd als snel bestempeld als #bendgate. Gelukkig bleek al vlug dat niet elke iPhone van de 6-generatie kon buigen en dat het probleem maar voor een paar iPhones gold. De storm waaide dan ook al snel over voor de Amerikaanse smartphonefabrikant.

Toch lijkt Apple weer af te stomen op een Bendgate. Bewust, dit keer. Dat moet er wel bij gezegd worden. Een toekomstige iPhone zal mogelijk wel kunnen buigen en misschien zelfs opgevouwen kunnen worden. Onlangs vroeg Apple namelijk een patent aan voor een futuristische iPhone, die opvouwbaar en buigbaar is.

Is jouw iPhone 6 niet zo flexibel als je dacht en zit er nu een barst in het scherm? Kom dan langs bij een Smartrepair Servicepunt voor iPhone 6 scherm reparatie. In de meeste gevallen kunnen wij het probleem binnen 30 minuten verhelpen!

buigbare_iphone

Driemaal is scheepsrecht

Volgens Patently Apple, die met regelmaat over de nieuwste Apple innovaties blogt, vroeg de Amerikaanse smartphonegigant in het verleden al twee keer eerder patent aan op buigbare technologie. Die pogingen bleken onsuccesvol. Maar drie keer is scheepsrecht. De laatste (en dus derde) aanvraag lijkt nu goedgekeurd.

Wat kunnen we verwachten?

Hoe de technologie precies in zijn werk gaat, daar doet Apple (of Patently Apple) nog geen boekje over open. Wat we wel kunnen melden, is het materiaal dat gebruikt wordt voor deze toepassing. Dat is namelijk keramiek. Als je de geruchtenmolen een beetje gevolgd hebt, dan komt dit materiaal je bekend voor. Volgens de patentenaanvragen van Apple zouden namelijk een Apple Watch en een iPhone helemaal gemaakt van keramiek in de planning staan.

Concullega’s ook bezig met een buigbare smartphone?

Apple lijkt niet de enige smartphonefabrikant die bezig is met een buigbare of zelfs opvouwbare smartphone. Ook van concullega Samsung wordt gezegd dat zij hard aan het werk zijn met een buigbare smartphone. Geruchten gaan zelfs dat deze in 2017 al op de markt komt.

Lenovo heeft op het Tech World evenement een werkend prototype, dat gebruikt kan worden voor buigbare smartphones en tablets, laten zien. Het concept kan als smartphone, maar ook als armband gebruikt worden. Lenovo verwacht dat het nog wel even duurt voordat dit prototype ook daadwerkelijk op de markt gebracht wordt. Hierop moeten we (maximaal) 5 jaar wachten!

Waarom Samsung dan wel zo snel een buigbare smartphone kan produceren?

Het verschil zit hem hoogstwaarschijnlijk in de techniek. Het beeldscherm dat Samsung op de markt gaat brengen, kan waarschijnlijk alleen naar de binnenkant dubbelgevouwen worden. Bij Lenovo zit het beeldscherm juist aan de buitenkant van de vouw en hier zou volgens hen de grootste uitdaging liggen.

Het scherm is een van de meest kwetsbare onderdelen van jouw iPhone, dat merken wij ook bij Smartrepair. iPhone scherm reparatie is niet voor niets een van de door ons meest uitgevoerde reparaties. Loop dus gerust eens binnen om jouw kapotte beeldscherm te laten repareren.

Natuurlijk kun je met een andere iPhone of voor smart device reparatie uitstekend bij ons terecht. Kom dus gerust eens langs bij een Smartrepair Servicepunt!

MENU