Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 18 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

Samsung’s antwoord op de ontploffende Galaxy Note 7

Ondanks de nasleep van de ontploffende Galaxy Note 7 lijkt smartphonegigant Samsung weer gefocust op de toekomst.

Eerder brachten wij je al op de hoogte van de plannen voor de nieuwe Samsung smartphone: de Galaxy S8. Uit die speculaties bleek dat de Koreaanse smartphonefabrikant grootste plannen heeft voor haar nieuwe smartphone-model. Toch blijken die features niet zo baanbrekend als het laatste gerucht dat de kop opsteekt. Samsung zou namelijk bezig zijn met een buigbare smartphone.

Patent aangevraagd voor een buigbaar scherm

De Nederlandse Galaxy Club, hét blog voor alles omtrent de Galaxy smartphone-modellen, heeft een patentaanvraag van Samsung in hun bezit gekregen. Het ontwerp wat hierin besproken wordt, suggereert dat de Koreaanse smartphonefabrikant bezig is met een futuristisch ontwerp waarbij het scherm gebogen kan worden – een beetje zoals de flipfoon aan het begin van dit millennium.

Volgens het document zal het buig-/vouwmechanisme semi-automatisch werken. Daarnaast zal het toestel een tweede scherm hebben, dat geactiveerd zal worden wanneer de smartphone opgevouwen is.

Niet de eerste keer dat dit gerucht de kop opsteekt

Overigens is het niet de eerste keer dat er gespeculeerd wordt dat Samsung bezig is met een buigbare smartphone. De geruchten gaan zelfs zo ver terug als 2015. Dit nieuws draagt dus alleen maar bij aan de geloofwaardigheid van het idee dat Samsung een buigbare smartphone op de markt gaat brengen.

Samsung is niet de enige smartphonefabrikant die bezig is met buigbare technologie die toegepast kan worden op smartphones. Ook Apple schijnt hiervoor een patent aan te hebben gevraagd. En ook concullega’s LG en Xiaomi schijnen met dergelijke techniek bezig te zijn.

Wanneer de buigbare smartphone op de markt komt, is nog even de vraag. Maar dat hij eraan zit te komen, dat is eigenlijk zo goed als zeker. De vraag is alleen nog wie de eerste zal zijn.

Blijkt jouw Samsung niet zo buigbare als je dacht? Loop dan gerust eens binnen bij een Smartrepair Servicepunt voor Samsung reparatie. In de meeste gevallen wordt het probleem al binnen 30 minuten opgelost.

Natuurlijk ben je ook voor een andere reparatie of met een ander smart device van harte welkom bij een Smartrepair Servicepunt. Loop dus gerust eens binnen ; )

MENU