Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 21 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

Dé iPhone 7

Op woensdag 7 september lanceerde Apple de iPhone 7 en 7 Plus. Social media werd de afgelopen maanden overspoeld met geruchten over het nieuwe design van de iPhone 7. Smartrepair kon natuurlijk niet achterblijven en wijden een blogbericht aan de release. Maar wat klopte  er nu wel en wat niet van al die geruchten?

Gerucht 1: Geen verandering qua uiterlijk

Het uiterlijk van de iPhone 7-generatie lijkt inderdaad op zijn voorgangers: de iPhone 6s en 6s Plus. De ‘normale’ iPhone 7 heeft een beeldscherm van 4,7 inch. De Plus is iets groter met 5,5, inch. Een van de grootste veranderingen is de antenne, die is nu alleen zichtbaar aan de zijkant.

Betrouwbaarheid van dit gerucht: true

Gerucht 2: Geen Space Gray meer?

Het gerucht was dat Space Gray plaats zou maken voor een nieuwe kleur. En ook dit klopt! Beide iPhones zijn leverbaar in Silver, Gold, Rose Gold, Black en Jet Black. Black is de vervanger van Space Gray en is een mat donkere kleur. Jet Black heeft daarentegen een glossy finish. De antenne is bij Jet Black eigenlijk niet te zien. Wel waarschuwt Apple ervoor dat deze vatbaar is voor krassen.

Betrouwbaarheid van dit gerucht: true

iphone7

Gerucht 3: Missende koptelefoonaansluiting?

Dit was het meest hardnekkig gerucht, waar iedereen het eigenlijk het wel over eens was. En inderdaad de iPhone 7 heeft geen koptelefoonaansluiting meer. Wel muziek luisteren via oordopjes? Het kan nog steeds! Apple brengt speciale draadloze oordopjes op de markt: Airpods. Deze hebben een ingebouwde microfoon, kunnen via Siri geactiveerd worden en detecteren automatisch wanneer ze in je oor zitten. Ook via je normale oordopjes kun je nog muziek luisteren met een speciaal verlengstuk dat je in de lightning connector klikt.

Betrouwbaarheid van dit gerucht: true

Gerucht 4: Waterdicht

Samsung heeft natuurlijk al jarenlang waterdichte smartphones. Apple kon natuurlijk niet achterblijven. De iPhone 7-generatie zijn dan ook de eerste waterdichte iPhones. De iPhone 7 en 7 Plus zijn IP67 water- en stofdicht. Je zou jouw iPhone 7 (Plus) dus voor 30 minuten tot 1 meter diep kunnen onderdompelen in het water. Een val in het toilet overleeft je iPhone dus, maar ga er niet mee zwemmen!

Betrouwbaarheid van dit gerucht: true

Toch een duik genomen en nu last van waterschade aan je iPhone 7 of 7 plus? Smartrepair helpt je graag. Voor iPhone reparatie in Almere ben je bij ons aan het juiste adres. Almere niet in de buurt? Je vindt ons ook in Utrecht, Den Bosch, Nijmegen en Tilburg. Kom langs of kies voor ons ophaalservice!

Bovenstaande ‘geruchten’ zijn niet alle veranderingen die de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus met zich meebrengen. Wij zetten er nog een aantal voor je op een rijtje:

De volgende iPhone

Je kunt de iPhone 7 nog niet eens bestellen of de geruchtenmolen voor de volgende iPhone komt alweer op gang. De release van deze iPhone valt samen met de 10de verjaardag van de eerste iPhone. Tijd voor een feestje en spectaculaire veranderingen? Als we de geruchten moeten geloven wel. Zo zou het uiterlijk van de iPhone radicaal veranderd worden. Denk aan een glazen behuizing, geen home button en een gebogen scherm zoals we die kennen van de Samsung Edge-varianten.

Voor alle geruchten rondom de, laten we hem voor het gemak de iPhone 8 noemen, hou je natuurlijk Smartrepair in de gaten!

Iphone 7 reparaties

Heb je al schade aan je iPhone 7? Bezoek dan een van onze vestigingen voor een iPhone 7 reparatie.

MENU