Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 21 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

Smartphone vakantie tips

Gaat u bijna op vakantie of ligt u momenteel op een strandbed dit blogbericht te lezen? Let dan goed op uw telefoon! Smartrepair geeft graag 10 handige tips voor uw telefoon op vakantie, die heeft immers nu ook rust.

Tip 1| Voorkom een torenhoge rekeningiPhone geen wifi

Datagebruik in het buitenland is een stuk duurder dan in Nederland. Maak daarom altijd gebruik van WiFi. Zet uw mobiele netwerk helemaal uit in het buitenland, sommige applicaties gebruiken op de achtergrond internet en dit kan erg veel data gaan kosten.

Tip 2| Bescherm uw telefoon

Bescherm uw telefoon goed met een beschermhoes. Op vakantie gebruikt men een telefoon vaak intensiever omdat er regelmatig foto’s worden gemaakt. Gebruik daarnaast een waterdicht zakje voor de zekerheid om waterschade te voorkomen wanneer je aan het strand of zwembad ligt. Telefoon per ongeluk laten vallen en is het scherm nu gebarsten? Voor een iPhone scherm reparatie of andere type smartphone reparatie bent u bij Smartrepair aan het juiste adres.

Tip 3| Wees waakzaam

Let altijd goed op uw telefoon, toeristen worden als prooi gezien voor zakkenrollers. Download voor uw reis een beveiligingsapp! Hier mee kunt u eenvoudig uw telefoon terugvinden of blokkeren. ‘Lookout’ is een goede applicatie voor Android en ‘find my iPhone’ voor iOS.

accuTip 4| Zorg voor opgeladen batterijen

Daar sta je dan, oog in oog met een neushoorn! U wilt snel een foto maken want niemand gaat dit geloven, maar de batterij is leeg… Neem daarom altijd reserve batterijen mee.

Tip 5| Een telefoon houdt niet zo van de zon

U ligt natuurlijk graag in de zon, natuurlijk niet alleen om bruin te worden maar ook de vitamine D! Maar wist u eigenlijk dat een telefoon niet zo van de zon houdt? Uw smartphone wordt dan heel warm en heeft niks aan vitamine D. Een batterij vindt de warmte maar niks, hou uw smartphone daarom ook uit de zon!

maps-offline-kaartjeTip 6| Download offline maps

Loopt u net ontspannen midden in de stad te dromen over de volgende vakantie en dan draait u om.. u vraagt zich af waar iedereen is. Probleempje! Thuis kon u navigatie aanzetten, locaties versturen en iedereen snel terugvinden. Jammer genoeg hangt er aan data een prijskaartje in het buitenland. Download daarom van tevoren ‘Offline maps’! Een handige app waarmee u uw routebeschrijving meedraagt in uw zak! Download hier voor Android of iOS.

Tip 7| Sla belangrijke telefoonnummer op

Op vakantie kunt u niet zomaar langs de bank om geldzaken te regelen, sla daarom van tevoren belangrijke nummer op. Denk hierbij aan het nummer van uw bank om uw creditcard te blokkeren, het nummer van uw reisverzekering of het nummer van uw buurvrouw die op uw huis past. Erg handig wanneer u snel iets moet regelen!

Tip 8| Download verschillende reis applicaties

Gaat u op reis maar u heeft geen idee wat u daar kan doen. Download dan verschillende reis apps, zo draagt u uw persoonlijke reisbegeleider op zak! Denk aan TripAdvisor, een handige app ‘voor reizigers, door reizigers’. Deel uw eigen ervaringen met andere reizigers en leer meer van andere reizigers. Op die manier leert u meer en heeft u de tijd van uw leven met uw persoonlijke reisadviseur.

zonTip 9| Download een weer applicatie

Een weer app is altijd handig wanneer u niet weet wat u aan moet. Twijfelt u tussen een korte broek of een fleece vest, een weer applicatie geeft het antwoord! Let er alleen op dat u het actuele weer alleen kunt zien wanneer u data gebruikt of WiFi. Wilt u het weer checken? Kijk dan eerst even of u WiFi heeft. Gelukkig is bijna elk hotel, hostel, appartement of andere slaapplek voorzien van WiFi.

Tip 10| Goede oplader + adapter

In veel landen past een zogenoemde “Eurostekker” niet in het stopcontact, daarom is het altijd handig om een adapter plug mee te nemen. Op die manier bent u er van verzekerd dat u overal uw telefoon kunt opladen. Zou erg jammer zijn wanneer u geen foto’s meer kunt maken. Toch vergeten? Gelukkig bieden veel hotels deze adapters aan (toeristenwinkeltjes hebben ze anders ook!)

Fijne vakantie!

Bent u net thuis gekomen van vakantie en tijdens het uitpakken uw telefoon flink laten vallen nadat u zo zuinig bent geweest op vakantie? Kom dan snel naar Smartrepair voor de klaar-terwijl-u-wacht service. Onze monteurs staan 6 dagen per week voor u klaar, u kunt langskomen met of zonder afspraak. Woont u niet in de buurt? Kies dan voor onze ophaalservice!

 

Smartrepair Den Bosch

Balkweg 3
5232 BT Den Bosch
T: 073 - 737 01 44
E: denbosch@smart-repair.nl  

Smartrepair Nijmegen

Molenstraat 62
6511 HG Nijmegen
T: 024 - 303 08 61
E: nijmegen@smart-repair.nl  

Smartrepair Tilburg

Beukenstraat 62
5038 MB Tilburg
T: 013 - 303 03 83
E: tilburg@smart-repair.nl

Smartrepair Utrecht

Herculesplein 243
3584 AA Utrecht
T: 030 - 303 20 05
E: utrecht@smart-repair.nl  

 Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00 uur
Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
Woensdag 09:00 - 18:00 uur
Donderdag 09:00 - 18:00 uur
Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
Zondag* Gesloten
* Nijmegen iedere laatste zondag van de maand geopend

 

MENU