Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 18 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

Halloween: Maak geen gebruik van je smartphone!

Het event dat later in de geschiedenisboeken in zou gaan als ‘The Pulse’ begon vroeg in de avond op 1 oktober. De term dekt natuurlijk niet de hele lading. Maar binnen 10 uur van de gebeurtenis waren de meeste wetenschappers met de juiste kennis om dit aan te kunnen wijzen of dood of doorgedraaid. De naam doet er eigenlijk niet toe. Wat er toe doet, is het effect.

Wie er precies verantwoordelijk voor is, is onduidelijk. De vraag is of ze überhaupt hebben geweten waar ze mee bezig waren. Niet dat het er toe doet. Diegene die verantwoordelijk zijn, zijn er zelf waarschijnlijk niet meer om het aan ons uit te leggen.

Op 1 oktober werd er een signaal uitgezonden over het mobiele netwerk. Iedereen die op dat moment (of later) zijn mobiele telefoon gebruikte, werd compleet gehersenspoeld.

En dan bedoelen we niet dat de Phoners, zoals wij ze inmiddels noemen, niet meer wisten wie ze waren. Ze weten simpelweg niet meer wát ze zijn. Alsof een virus hun hersenen heeft hergeprogrammeerd en het echte wezen van de mens heeft blootgelegd. En die kern is weerzinwekkend.

 

Het ‘smartphonevirus’ laat alleen dood en verderf achter. Een zombie-Apocalyps heeft eindelijk plaatsgevonden. Niet op de manier zoals je verwacht… Geen virus gecreëerd door de mensheid, maar een virus dat digitaal via je smartphone wordt verspreid.

witchs-house-1635770_640Civilisatie is weer teruggevallen naar de Middeleeuwen (al past de Engelse benaming Dark Ages beter). Met een snelheid die niet eens de meest pessimistische futurist had kunnen voorspellen. Alsof het smartphonevirus aan het wachten was om toe te slaan.

Op 1 oktober was de wereld nog normaal. Vliegtuigen vertrokken op tijd en het ergste wat er aan de hand was, leken de Amerikaanse verkiezingen. Twee weken later was de lucht weer alleen van de vogels en waren de Amerikaanse verkiezingen iets van een vervlogen tijd. Vandaag, met Halloween, zijn alle grote steden van New York tot Moskou verlaten en is de wereld zoals hij ooit is geweest, niets meer dan een herinnering.

Mijn advies: “Maak geen gebruik van je smartphone! Als je wilt blijven leven…”

MENU