Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 18 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

iOS9 : Installatie stappenplan en meer!

Wij als Nederlanders moeten nog een aantal weken wachten op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Maar de software update iOS 9 is al wel beschikbaar! De nieuwste iPhone werken ook op dit besturingssysteem. Wil je hier al gebruik van gaan maken? Kies dan voor iOS 9. Maar wat houdt de update precies in en hoe installeer ik de update? Smartrepair helpt jou graag verder.

iOS9logoiOS 9 installeren

Voordat je gebruik kunt maken van iOS 9 is het makkelijk dat je eerste de update installeert. Maar wat moet je daar voor allemaal doen? Waar moet je op letten? Wij geven graag antwoord op alle vragen. Gelukkig komen alle iPhone na de iPhone 4 (die blijft bij iOS 7) in aanmerking voor de iOS 9 update. Erg fijn als je een oud type iPhone hebt maar wel graag gebruik wilt maken van de nieuwe update. Daarnaast geeft iOS 9 ook de kans om de iPad een flinke update te geven.

TIP: Heb jij een iPhone 4s of iPad 2? Wacht dan even met updaten, uit ervaring blijkt dat verouderde iPhones niet sneller worden na een update. Wacht even op andere ervaringen en reviews. Na een update kan je na een korte tijd downgraden. Wacht daarom even met updaten wanneer je het risico niet wilt lopen.

De update ook voor jouw toestel?

Voordat je gaat kijken of jouw apparaat de update ondersteunt, bekijk dan eerst onderstaand lijstje. Staat jouw apparaat er tussen, dan kan jij updaten naar iOS 9.

Installatie stappenplan

Om iOS 9 te installeren hebben wij de stappen die jij moet afleggen puntsgewijs weergegeven. Vervolgens doet jouw iPhone het werk, de iPhone geeft aan wat jij moet doen, dus volg de instructies!

Slack for iOS Upload-1.pngSlack for iOS Upload.pngStap 1 – Ga naar instellingen
Stap 2 – Kies ‘Algemeen’
Stap 3 – Kies vervolgens ‘Software-update’ (jouw telefoon gaat zoeken naar een update)
Stap 4 – Leg alle installatiestappen af die jouw iPhone aangeeft.

Misschien vraagt jij je nu af ‘heb ik wel genoeg opslagruimte voor de update’? Elke installatie vereist geheugen, zo ook iOS 9. De grootte is echter een stukken minder dan iOS 8. iOS 9 heeft 1,3 GB opslag nodig. Heb jij niet meer zoveel geheugen vrij? Geen probleem, daar kan jij verandering in brengen door jouw opslag te beheren. Hoe? Ga naar instellingen > algemeen > Beheer opslag. Hier krijg jij een overzicht welke app veel geheugen in beslag neemt. Heb jij veel foto’s op jouw iPhone staan? Kies er dan voor om een back-up te maken via iTunes of iCloud, verwijder ze vervolgens van jouw iPhone en creëer ruimte voor iOS 9.

Installatie tips!

Je wil natuurlijk geen gegevens verliezen, trage apps of andere problemen met jouw iPhone na een update. Daarom een aantal tips op een rijtje om zo veel mogelijk problemen te voorkomen.

Tip 1 – Maak een back-up!
Door een back-up te maken zijn als jouw gegevens opgeslagen. Altijd handig, daarnaast wordt jouw iPhone er sneller van wanneer je gegevens verwijderd, denk aan foto’s. Jouw telefoon heeft dan meer geheugen en hoeft dan minder te onthouden waardoor een iPhone sneller kan worden. Een back-up kan je maken via iCloud en iTunes. Via iCloud kan je een back-up handmatig starten : Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie. De nieuwste telefoon maken zelf back-ups automatisch.

Tip 2 – Beheer je opslag
De nieuwe update neemt veel minder ruimte in beslag in vergelijking met eerdere updates. Zorg er alleen wel voor dat jouw iPhone voldoende opslag heeft voor jouw iPhone. Je hebt 1,3 GB opslag nodig. Beheer je opslag : Instellingen > Algemeen > Gebruik. Bekijk hier welke apps veel geheugen in beslag nemen en maak ruimte vrij! Best fijn om zo even inzicht te krijgen in het gebruik en zo nodig apps te verwijderen wanneer jij ze niet gebruikt.

Tip 3 – Alle applicaties bijwerken
Werk allereerst alle apps bij voordat je iOS 9 installeert. Dat scheelt heel wat tijd als je iOS 9 wilt gaan installeren. Daarnaast kan het zijn dat na de iOS 9 installatie apps niet goed werken. Applicatie-ontwikkelaars zullen dus regelmatig met verschillende updates komen zodat alles weer goed werkt.

Is het slim om iOS 9 nu te installeren?

iOS 8 staat bekend om de verschillende problemen die het opleverde. Hierdoor zijn velen op zijn hoede om iOS 9 te installeren, zeker als je een wat oudere type toestel hebt. Uit verschillende nieuwsberichten blijkt iOS 9 sneller, veiliger en stabieler, echter sluit het problemen niet uit. Heb jij een wat oudere iPhone? Wat dan even met updaten, lees reviews en laat je goed informeren. Levert het na een periode geen problemen op voor gebruikers die bijvoorbeeld een iPhone 4s hebben? Download dan met een gerust hart iOS 9.

Wat houdt iOS 9 precies in?

iOS 9 biedt verschillende verbeteringen waardoor jij nog liever op jouw iPhone zit. Wij zetten de leukste veranderingen op een rijtje.

Notities maken als een PRO!

Loopt jouw hoofd ook altijd over van ideeën? Vergeet jij ook altijd alles? Zet jij graag gedachten op papier? Ben jij ook veel bezig met projecten? Beantwoord jij een van de vragen met ‘ja’, dan ben jij blij met de update. Zo geeft iOS 9 de applicatie notities een flinke update. Maak tekeningen onder een notitie of een checklist. Erg handig wanneer je ideeën en taken moet bundelen. Daarnaast wordt notities nu ook weergegeven op de plek waar je bijvoorbeeld websites wilt delen. Kom jij een website tegen voor de leukste kleding of goedkoopste technologie? Deel de link en sla het gelijk op als notitie.

De assistent die je er bij wilt hebben, Siri!

Siri is altijd bij je wanneer jij je iPhone bij je draagt. Siri wil jou na de installatie van iOS 9 beter helpen. Zo luistert ze beter en helpt ze bijvoorbeeld met herinneringen. Geef aan wanneer ze jou moet herinneren en zij geeft een melding. Daarnaast maakt Siri de zoekfunctie nog slimmer, zoek en vind vrijwel elk mogelijk antwoord. Ontdek wat Siri nog meer kan met iOS 9.

Technische verbeteringen

Naast alle grote veranderingen voert iOS 9 ook kleine veranderingen door. Zo kan je met een iPhone na update langer met je batterij doen. Wordt jouw batterij warm tijdens het opladen? Loop het sowieso snel leeg? Grote kans dat de batterij kapot is. Kies dan voor een iPhone batterij reparatie om dit probleem te verhelpen. Altijd fijn als jouw batterij het langer volhoudt! Wanneer een iPhone nu met het scherm op tafel ligt zal het geen meldingen geven, erg handig aangezien je het toch niet kan zien. Hierdoor kan je nog meer energie besparen.

Daarnaast wordt jouw iPhone nog sneller na de update. Hier kom je achter doordat je sneller kunt scrollen en zijn animaties beter en sneller weergegeven.
Wat ook erg fijn is is de beveiliging na iOS 9. Zo kan je kiezen voor een toegangscode van 6 cijfers. Er zijn nu meerdere opties waardoor het lastiger wordt om een code te kraken. Daarnaast maakt iOS 9 gebruik van een tweestapsverificatie. Op die manier is een wachtwoord niet voldoende om een account te beveiligen, erg handig maar vooral erg veilig!
Een ander leuk dingetje is het lettertype, Apple heeft gekozen voor een wat vriendelijker lettertype. Of het fijner leest is persoonlijk, het geeft in ieder geval een ander beeld.

Lukt de installatie niet? Kan je notities niet makkelijk gebruiken omdat het scherm gebarsten is? Kan je Siri geen opdracht geven omdat de microfoon niet meer goed werkt of heb je last van een ander defect? Smartrepair lost graag het probleem op met een iPhone reparatie. Met een snelle reparatieservice heeft u snel het gebruiksgemak terug van uw iPhone en kan je iOS 9 verder ontdekken. Voor een iPhone reparatie Den Bosch, iPhone reparatie Nijmegen, iPhone reparatie Tilburg, iPhone reparatie Almere of andere stad bij Smartrepair aan het juiste adres.

 

Smartrepair Den Bosch

Balkweg 3
5232 BT Den Bosch
T: 073 - 737 01 44
E: denbosch@smart-repair.nl  

Smartrepair Nijmegen

Molenstraat 62
6511 HG Nijmegen
T: 024 - 303 08 61
E: nijmegen@smart-repair.nl  

Smartrepair Tilburg

Beukenstraat 62
5038 MB Tilburg
T: 013 - 303 03 83
E: tilburg@smart-repair.nl

Smartrepair Utrecht

Herculesplein 243
3584 AA Utrecht
T: 030 - 303 20 05
E: utrecht@smart-repair.nl  

 Openingstijden

Maandag 09:00 - 18:00 uur
Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
Woensdag 09:00 - 18:00 uur
Donderdag 09:00 - 18:00 uur
Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
Zaterdag 10:00 - 17:00 uur
Zondag* Gesloten
* Nijmegen iedere laatste zondag van de maand geopend
MENU