Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 18 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

iPhone back-up maken

Een back-up maken is altijd handig!We zitten al weer in de laatste maanden van het jaar. De feestmaanden komen er nog aan, deze bijzondere dagen wil je natuurlijk met een camera vastleggen. Een smartphone met camera heb je meestal altijd bij de hand. De nieuwste smartphones hebben zo’n goede camera waarmee je scherpe foto’s kan maken. Het is dan ook belangrijk om deze goed op te kunnen slaan. Misschien is het jou wel eens voorgekomen, zie je net iets bijzonders wat je vast wil leggen, kan je geen foto maken omdat het geheugen vol is. Heb je wel eens gedacht aan het maken van een backup? Stel je foto’s veilig en sla ze op meerdere plekken op. Ook erg handig wanneer jouw telefoon waterschade oploopt of dankzij een val niet meer aan gaat. Smartrepair helpt jou graag met een aantal tips en stappenplannen om een backup te maken.

Waar moet ik een back-up maken?

Het is slim om op meerdere plekken een back-up te maken, denk aan 2 plekken. Bijzondere foto’s van de vakantie, bruiloft, verjaardag of een andere speciale gelegenheid wil je natuurlijk niet kwijtraken. Velen gebruiken Dropbox of iCloud om automatisch foto’s op te slaan, erg handig alleen dan wordt het gebruikt als opslag. Het is een goede plek, echter raden wij aan om eveneens een backup te maken op een externe harde schijf, laptop, computer of USB-stick.

Hoe moet ik een back-up maken?

Om een back up te maken van uw iPhone is het handig om jouw telefoon aan te sluiten. Automatisch wordt iTunes opgestart en zie je dat het is verbonden aan jouw iPhone. Gelijk in beeld verschijnt er een soort ‘dashboard’ van jouw telefoon. Hier staan verschillende specificaties, welke iOS versie er op staat, verschillende opties en ook reservekopieën. Onder reservekopieën staan twee buttons, ‘Maak een reservekopie’ en ‘Zet reservekopie terug…’. Kies allereerst waar je het reservekopie wilt opslaan, je hebt namelijk twee opties : iCloud en Deze computer. Maak een keuze en klik vervolgens op ‘Maak een reservekopie’. Het duurt 1-5 minuten voordat er een reservekopie is gemaakt, deze wordt dan opgeslagen op iTunes.

iPhone-backuppen

Automatisch back-up maken

Je kan er ook voor kiezen om automatisch jouw iPhone een back-up te laten maken. Hiervoor moet u drie stappen afleggen:

Instellingen > iCloud > Reservekopie > iCloud-reservekopie ‘aan’

stap1 Stap2] stap3

Hier kunt u tevens direct een back-up maken voor de iCloud. In het iCloud menu kunt u er voor kiezen welke gegevens constant gesynchroniseerd mogen worden voor de back-up. Erg handig! Denk er bijvoorbeeld aan dat uw telefoon na een val niet meer aangaat. Gelukkig heeft u nog een reservekopie.

Tevens kan je bij iCloud instellen voor welke apps een kopie gemaakt mag worden. Denk er goed over na waar jij een reservekopie van wilt maken. Zo vraagt een reservekopie namelijk wel om geheugen. Wanneer je geen gebruik maakt van notities is het slim om deze optie uit te schakelen.

iPhone reparatie

Is jouw telefoon kapot? Dan kan dat opgelost worden met een iPhone reparatie. Zo is Smartrepair gespecialiseerd in iPhone reparaties en repareren wij uitsluitend met hoogste kwaliteit onderdelen. Voor reparatie raden wij altijd aan om een back-up te maken. Zo bent u er van verzekerd dat er zeker geen gegevens verloren gaan. Daarnaast krijgt u op de reparatie 12 maanden garantie. Of het nu gaat om een scherm reparatie, iPhone trilmotor reparatie, iPhone home-button reparatie. Kom daarom langs een van de Smartrepair Servicepunten. Zo bent u bijvoorbeeld voor een iPhone reparatie Almere, Tilburg of andere stad aan het juiste adres bij Smartrepair. Kunt u niet langskomen? Stuur uw toestel dan op of maak gebruik van de ophaalservice. Smart service with a smile! Wij helpen u graag verder. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via de LiveChat of mailen naar info@smart-repair.nl.

 

MENU