Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 18 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

Kun jij nog wel WhatsAppen met jouw smartphone?

WhatsApp wordt niet meer op alle besturingssystemen ondersteund. Welke? Dat lees je hier.

Begin 2016 kondigde WhatsApp al aan dat aan het eind van jaar de berichtendienst niet meer ondersteund zal worden op oudere smartphones. Hieronder vallen onder meer oude mobiele telefoons van Android, iPhone, Nokia, Blackberry en Windows Phone 7. Later werd er ook gemeld dat WhatsApp ondersteund blijft tot 30 juni 2017 op BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 en Nokia Symbian S60.

Nu is het dus 2017 en komt de ondersteuning van WhatsApp op sommige toestellen dus tot een einde.

Geen reden tot paniek

Bang dat jouw smartphone ook onder deze maatregel valt? Geen zorgen! Het lijkt erop dat maar weinig smartphones met het besturingssysteem iOS en Android te maken krijgen met de WhatsApp beperking.

De ondersteuning van WhatsApp stopt eind 2016 voor smartphones die draaien op Android 2.1 en 2.2, Windows Phone 7, de iPhone 3GS en andere iPhones die nog werken met iOS 6. Dit zou betekenen dat slechts 0,1% van de smartphonegebruikers met een Android smartphone zich zorgen zou moeten maken.

Wat het getal precies bij Apple is, is een beetje gissen. De Amerikaanse smartphonegigant maakte onlangs bekend dat zo’n 8% van de iPhones nog op een oude versie van iOS draait (dus iOS 9 of lager).

Volgens WhatsApp wordt de ondersteuning van deze berichtendienst beëindigd op deze besturingssystemen, omdat deze nieuwe updates niet meer aan zouden kunnen.

Heb je een iPhone met iOS 10? Maar kun je daar nog steeds niet mee WhatsAppen? Kom dan langs bij een Smartrepair Servicepunt voor iPhone reparatie. De meeste smartphoneproblemen kunnen onze monteurs binnen 30 minuten verhelpen. Geen tijd om langs te komen? Maak dan gebruik van de 24-uursservice.

Natuurlijk ben je met een ander smart device of voor een andere reparatie ook van harte welkom bij één van onze Servicepunten. Kom dus gerust eens langs met jouw kapotte laptop, smartphone of iPad.

MENU