Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 21 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

Onbewust in de gaten gehouden worden, verander het snel!

Ben jij ook erg gesteld op jouw privacy? Maar ben jij je er eigenlijk van bewust dat smartphones informatie doorsturen met als ‘doel’ om de services van de fabrikant te verbeteren? Denk aan jouw locatie, webgeschiedenis, interesses en ga zo maar door. Geen paniek! Want je kan er iets aan doen! Smartrepair zet alle punten op een rij en laat zien welke handelingen je kan uitvoeren wanneer jij erg gesteld bent op jouw privacy.

Klik op jouw besturingssysteem en bekijk hoe jij jouw privacy instellingen kunt wijzigen!

iOS

Heb jij een iPhone? Na verschillende updates zet Apple functies aan, denk bijvoorbeeld aan WiFi-assist die voor een hoge telefoonrekening kon zorgen. Nu hebben ze sinds iOS 7 zijn de privacy instellingen standaard aan en is er sprake van een tracking systeem. Velen zijn hier niet op de hoogte. Smartrepair zet alle handelingen van de instellingen die je uit kunt zetten op een rij.

Weten waar jij bent!

Een iPhone kan doorgeven waar jij bent, wat regelmatig jouw locatie is en stuurt deze informatie door. Verschillende bedrijven verzamelen hier mee informatie waar zij hun voordeel uit kunnen halen. Het idee dat anderen weten waar jij bent of vaak bent is niet fijn. Je kan er daarom voor kiezen om ‘veelbezochte locaties’ uit te zetten. (Staan er al veelbezochte locaties op een rij? Verwijder ze dan!). Kies er daarnaast voor om de statusbalksymbool aan te zetten. Op die manier weet je precies wanneer er naar jouw locatie wordt gevraagd. Zo wordt het icoon weergegeven in de statusbalk mochten ze er naar vragen.

Stappenplan : Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem

Privacy-instellingen-iPhone-1

Stap 1
Open instellingen en selecteer Privacy.

Privacy-instellingen-iPhone-2

Stap 2
Selecteer vervolgens ‘Locatievoorzieningen’.

Privacy-instellingen-iPhone-4

Stap 3
Scroll naar beneden en selecteer ‘Systeem’.

Privacy-instellingen-iPhone-5

Stap 4
Zet ‘Veelbezochte locaties’ UIT!
(Wis eventueel de bewaarde geschiedenis).

Privacy-instellingen-iPhone-6

Stap 5
Ze ‘Statussymbool’ aan en hou in de gaten wanneer een app gebruik wil maken van jouw locatie!

Niet gevolgd worden op Safari!

Het kan zijn dat je ook al wordt gevolgd terwijl jij op het internet surft. Surf jij liever ook privé? Zet dan de functie van niet volgen aan.

Stappenplan : Instellingen > Safari > Volg niet

10Stap 1
Open ‘Instellingen’ en selecteer ‘Safari’.

11Stap 2
Zet ‘Volg niet’ aan!

Gegevens doorsturen naar Apple

Op een iPhone staat ook de optie ‘diagnose en gebruik’, deze optie stuurt informatie over jouw gebruik naar Apple. Deze informatie gebruiken zij om iOS te verbeteren. Alle gegevens die jij bewaart en bekijkt gaan zij analyseren. Wil je dit liever niet delen? Kies er dan voor om het uit te zetten.

iAds is een advertentieprogramma van Apple. Dit programma zorgt er voor dat adverteerders gericht advertenties kunnen sturen. Hiervoor hebben zij echter ook informatie nodig over waar jij vaak bent en hoe jij je telefoon gebruikt. Kies er dan voor om dit uit te zetten!

Stappenplan :Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem

Privacy-instellingen-iPhone-1

Stap 1
Open instellingen en selecteer Privacy.

Privacy-instellingen-iPhone-2

Stap 2
Selecteer vervolgens ‘Locatievoorzieningen’.

Privacy-instellingen-iPhone-4

Stap 3
Scroll naar beneden en selecteer ‘Systeem’.

7

Stap 4
Ze ‘iAds op locatiebasis’ en ‘Diagnose en gebruik’ uit.

8Stap 5
Ga terug naar ‘Privacy’ > scroll naar beneden en selecteer ‘Reclame’.
9Stap 6
Zet ‘Beperk reclametracking’ aan!

Android

Android heeft alle locatievoorzieningen verzameld op een plek. Erg handig wanneer je snel jouw privacy instellingen in de gaten wilt houden en zo nodig wilt wijzigen.Stappenplan : Instellingen > tabje ‘Meer’ > Locatieservices

android-1Stap 1
Open ‘Locatieservices’
android2Stap 2
Schakel ‘Toegang tot mijn locatie’ uit.

Windows

Heb jij een Windows telefoon? Dan moet je twee plekken in de gaten houden! Allereerst kan je er voor kiezen om de locatieservice voor de gehele telefoon uit te schakelen. Als tweede kan je per applicatie instellen of de app wel of niet gebruik mag maken van de locatieservices.

Stappenplan : Start > Instellingen > Locatie > Locatieservies

windows1Stap 1
Open ‘Locatie’ in ‘Instellingen’ en schakel ‘Locatieservices’ uit.
windows2Stap 2
Open een willekeurige app waar jij de locatie instellingen wilt wijzigen.
windows3Stap 3
Ga naar de instellingen van de applicatie en schakel locatiediensten uit.

Smartphone reparatie nodig?

Mocht jouw telefoon helemaal geen verbinding meer maken met GPS, kom dan langs Smartrepair voor bijvoorbeeld een iPhone reparatie. De monteurs van Smartrepair onderzoeken kosteloos naar het defect en stellen een duidelijk onderszoeksrapport op. Pas na akkoord van de reparatiekosten voeren wij een reparatie uit. Bij Smartrepair wordt er uitsluitend met hoogste kwaliteit onderdelen gerepareerd. Om deze kwaliteit te garanderen krijgt u bij Smartrepair 12 maanden garantie. Kom dus voor een iPhone reparatie Den Bosch, iPhone reparatie Tilburg, Almere, Nijmegen of andere stad naar Smartrepair – Dé reparatiespecialist voor uw smartphone, tablet en laptop!

MENU