Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 18 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

De smartphone die aan al jouw wensen voldoet – wat ze ook zijn

Om de hoeveel jaar gooi jij jouw oude smartphone weg en koop je een nieuwe? Waarschijnlijk elke paar jaar en daarmee ben je niet de enige. Miljoenen elektronische producten worden namelijk elke dag weggegooid, omdat ze verouderd zijn of niet meer werken. Welke elektronica het vaakst in de vuilnisbak belandt? Je raadt het al: smartphones. Zonde, want vaak is het maar een onderdeel waardoor de smartphone niet meer met zijn tijd meekan. Verkoop is ook een optie bij SWOOP. Een andere oplossing: Project Ara.

16129709460_262b18b86a_b

Wat is Project Ara?

Project Ara is eigenlijk een soort van Lego-telefoon. De smartphone bestaat uit allemaal verschillende blokken die verbonden zijn aan een basis. Deze bouwstenen kun je zelf kiezen. Ben jij bijvoorbeeld iemand die veel foto’s maakt met jouw smartphone? Dan kun je kiezen voor een betere camera. Is een onderdeel kapot? Dan kan je deze gemakkelijk vervangen. Project Ara is dus een smartphone die helemaal aan jouw wensen kan aangepast worden.

Nederlands tintje

Wist je dat Project Ara oorspronkelijk een Nederlands idee is? In 2013 uploaden Dave Hakkens een YouTube-filmpje met het idee voor Phonebloks. In deze video legt de Eindhovense student zijn idee voor een modulaire smartphone uit. Wat vergelijkbaar is met het uiteindelijke idee voor Project Ara: een basis en inwisselbare onderdelen. Het filmpje van de Eindhovense student trok de aandacht van Google, die dit concept gebruikte als basis voor Project Ara.

3 dingen die je moeten weten over Project Ara

  1. Een smartphone die helemaal aangepast kan worden aan jouw wensen.

Al is Project Ara niet meer zo modulair als dat de smartphone in eerste instantie zou zijn. De belangrijkste onderdelen, waaronder de batterij, GPU en CPU, zijn namelijk van tevoren al bepaald.

  1. Ondanks losse onderdelen niet zo dik als dat je zou verwachten.

Je kan geen smartphone van losse blokken bouwen en dan verwachten dat deze ook nog eens super dun is. Logisch. Toch is het prototype maar 9,7mm dik, wat vergelijkbaar is met de HTC One M8.

  1. De smartphone valt niet uit elkaar als je hem laat vallen.

Althans dat is de bedoeling. Een van de problemen waar Google tegenaan loopt, is dat de magneten die de blokken bij elkaar houdt nog niet sterk genoeg zijn. Uiteindelijk zou Project Ara net zo stevig moeten zijn als een standaard smartphone.

Uiteindelijke release datum

Het duurt nog even voordat Project Ara op de markt komt. De developer Edition zou deze herfst al leverbaar moeten zijn en de consumentenversie zal pas ergens in 2017 te koop zijn. Tot die tijd zal je bij een kapotte smartphone een ervaren reparateur moeten inschakelen. Smartrepair staat graag voor je klaar bij smartphone reparatie. Kom langs bij een van onze 5 vestigingen. Binnen 30 minuten is jouw smartphone weer als nieuw. Je kunt ook jouw smartphone opsturen of kies voor onze ophaalservice.

MENU