Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 21 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

Smartphone lifehacks

Wij moeten het ons natuurlijk zo makkelijk mogelijk maken. Ook het gebruik van jou smartphone speelt hier een rol bij. Gelukkig bestaan er smartphone lifehacks, dit zijn oplossingen voor verschillende problemen die jij kan hebben met jouw smartphone. Irriteer je dus niet langer aan slechte boxen, felle zaklamp, dat je van alles vergeet, foto’s verdwijnen en nog veel meer. Smartphone lifehacks bieden de oplossing! Wij zetten ze op een rij!

navigatie1 | Navigeren met weinig data

Een GPS signaal vraagt veel data. Zo moet jouw telefoon constant op zoek gaan naar jouw signaal en vervolgens vertellen waar je bent. Wanneer jouw telefoon bijna geen data heeft is het belangrijk dat je de route niet verlies of vergeet. Zoek daarom snel de route op en maak verschillende screenshots van de route. Bespaar op deze manier belangrijke  mb’s van jouw bundel en wees er zeker van dat jij de route niet vergeet.

2 | Camera gebruiken als scanner

weaterappVraagt jouw zorgverzekering om een scan van de rekening of een scan van jouw ID-bewijs maar heb je geen scanner in de buurt? Maak dan gauw een foto met jouw camera. De kwaliteit van camera’s is sterk verbeterd waardoor de kwaliteit van de foto’s ook sterk vooruit gaat. Daarnaast zijn er verschillende applicaties die de scanner volledig kunnen vervangen. Deze applicaties maken automatisch een scanner van jouw telefoon. Een goede applicatie is Genius Scan :

Genius Scan voor iOS  Genius Scan voor Android

3 | Snel het weer bekijken

weerSta jij ’s ochtends ook altijd net te laat op maar wil je snel kijken wat het weer is om te bepalen of je wel of niet op de fiets kan. Erg vervelend wanneer je de app niet kan openen of het lang duurt voordat het weer wordt geladen. Zet daarom het weerbericht op het beginscherm. Hier zijn verschillende handige applicaties voor. Voor iPhone is er ‘Weather Lock Screen’ en voor Android ‘Beautiful Widgets’. Bespaar ’s ochtends tijd en kijk meteen wat het weer wordt en bepaal sneller jouw outfit en of je wel of niet gaat fietsen.

Wheater Lock Screen – iOS  Beautiful Widgets – Android

4 | Gebruik jouw camera als geheugen

Ben jij iemand die vaak lijstjes vergeet, delen van een krant wilt onthouden, een website later wilt delen met een vriendin en ga zo maar door? Gebruik dan jouw camera als geheugensteun en maak overal foto’s van. Op die manier weet je zeker dat je niks vergeet en heb je altijd iets achter de hand. Maak bijvoorbeeld een foto van jouw koelkast voordat je boodschappen gaat doen. Op die manier weet jij precies wat je thuis hebt liggen en moet gaan halen. De camera wordt jouw beste vriend.

5 | Altijd en overal goede muziek

muziekBen jij het ook beu dat de muziek uit de box van jouw telefoon slecht is? Breng hier dan verandering in en pak een glazen ovalen kom en leg jouw telefoon hier in. In de kom gaan vervolgens de geluidsgolven spelen waardoor het geluid nog harder gaat.

Ben jij iemand die zich altijd verslaapt? Leg jouw telefoon in een glas naast je bed. Het geluid gaat nu veel harder! Maar let er wel op dat het glas leeg is. Gooi jij jouw telefoon in het verkeerde glas en heeft jouw telefoon last van waterschade? Jij denkt ‘Waterschade telefoon! Help! Wat moet ik doen?’. Kom zo snel mogelijk naar Smartrepair, met een waterschade onderzoek halen wij al het vocht uit uw toestel en testen wij alle functionaliteiten. In sommige gevallen is na waterschade geen smartphone reparatie nodig, mocht dit nodig zijn dan melden wij dit meteen. Pas na akkoord voeren de monteurs de reparatie uit. Bij Smartrepair bent u er verzekerd van dat je niet voor verrassingen komt te staan.

6 | Turn the lights on!

Ben jij ook altijd de sfeermaker op een feest? Nu kan jij dit ook eenvoudig met jouw telefoon, namelijk door sfeerverlichting te creëren. Bijna elke smartphone is voorzien van een LED lamp aan de achterkant. Van dit felle licht kan jij een sfeerlampje maken! Het enige wat je nodig hebt is een klein flesje gevuld met water. Plaats het flesje vervolgens op het lampje en laat het water vervolgens het werk doen. Al het licht wordt door het water allerlei richtingen opgestuurd. Vergeet alleen niet te controleren of het dopje goed op het flesje zit om waterschade aan jouw smartphone te voorkomen.

7 | Advertenties negeren tijdens spelletjes spelen

Advertenties tijdens het spelen van een spel kan verschillende irritaties opwekken. Vaak komt dit voor bij niet betaalde applicaties. Maar jij kan er voor zorgen dat de applicaties geen advertenties meer laten zien tijdens het spelen van een spel. Zet jouw telefoon in vliegtuigmodus of zet jouw WiFi en 3G/4G-netwerk uit. Wanneer jouw telefoon geen verbinding heeft met het internet kunnen er geen advertenties geladen worden. Hierdoor kan jij ongestuurd spellen spelen. Een voordeel wanneer je jouw smartphone in vliegtuigmodus zet is dat je zeker weet dat je niet gestoord kan worden aangezien niemand jou dan kan bereiken!

vliegtuig8 | Wat kan je allemaal met vliegtuigmodus

Zoals eerder verteld kan je in vliegtuigmodus spelletjes spelen zonder advertenties. Maar wist jij dat je in vliegtuigmodus ook veel sneller jouw telefoon kan opladen? Dat komt omdat in vliegtuigmodus alle signalen die uitgezonden moeten worden uitgeschakeld zijn. Dit heeft dan geen invloed op jouw batterij waardoor een batterij sneller oplaadt. Maar je kan er voor kiezen om het WiFi-signaal dan wel aan te zetten. Dan kan je bijvoorbeeld wel berichten sturen via WhatsApp en jouw Facebook tijdlijn bekijken. Erg handig wanneer jouw telefoon bijna leeg is.

9 | Gebruik veren van balpennen voor jouw oplaadkabels

Gaan de oplaadkabels bij jou ook altijd kapot? Haal dan een veertje uit een balpen en sla deze om de kabel. Jouw kabel blijft flexibel maar de mate van de buiging zal worden beperkt. Hierdoor wordt de schade beperkt waardoor jij veel langer met jouw oplaadkabels kan doen.

Telefoon reparatie nodig?

Ondanks alle smartphone lifehacks werkt jouw telefoon nog steeds niet zoals je wilt. Anderen horen jou niet, de boxen van jouw telefoon zijn helemaal slecht, het scherm is gebarsten, het LED lampje doet het niet wat de behuizing is beschadigd of heb je last van een andere schade? Geen probleem voor Smartrepair, zij repareren vrijwel elke smartphone. Zo ben jij bijvoorbeeld voor een iPhone reparatie Utrecht, Tilburg, Den Bosch aan het juiste adres bij Smartrepair. Met een snelle en vakkundige reparatieservice weet je zeker dat de monteurs van Smartrepair jouw telefoon bijna in originele staat terugbrengen.

MENU