Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 20 februari zijn wij tot 18.00 geopend.

Toegankelijkheid Windows 10 update

Let op! Windows geeft jou tot 29 juli de mogelijkheid om Windows 10 kosteloos te upgraden. Daarnaast stoppen zij dan ook met de meldingen dat er een nieuw besturingssysteem is.

Veel mensen klaagden over de meldingen die zij steeds kregen dat er een update was. Microsoft doet dit met een reden, namelijk dat zo veel mogelijk mensen de nieuwe Windows downloaden.

Is de Windows update gratis?

WIP_Windows10_laptopVoor Windows 7, 8 en 8.1 gebruikers is de Windows 10 update gratis. Wie na 29 juli besluit om alsnog Windows te updaten zal moeten betalen. Alleen er zijn geruchten dat Windows de update langer gratis verkrijgbaar maakt.

Voor gebruikers van toegankelijkheidsopties zoals schermlezers geldt deze deadline niet. De update blijft voor deze gebruikers beschikbaar. Mensen die gebruik maken van toegankelijkheidsopties zijn regelmatig de mensen met een beperking. Zo biedt Windows de mogelijkheid tot een vergrootglas, een tekstvoorlezer en zelfs de mogelijkheid om commando’s te geven.

Aantal updates

Wat blijkt is dat al zeker 300 miljoen apparaten de update hebben geïnstalleerd. Dit is al een groei van 30% wanneer de cijfers vergeleken worden met januari.

Windows 10 update

Allereerst voor alle zekerheid is het voor een update altijd verstandig om een back-up te maken. Het hoeft niet aan jou te liggen maar een update kan mis gaan waardoor belangrijke gegevens verloren kunnen gaan. Bescherm dus belangrijke gegevens voordat je gaat updaten.

Er bestaan verschillende manieren om Windows te updaten. De makkelijkste manier is via Microsoft’s eigen software updates. Gebruikers van Windows 8.1 hebben een pictogram van een Windows-logo in het systeemvak staan. Maar heb je het icoontje weggehaald  ga dan naar Instellingen > PC-instellingen wijzigen. Vervolgens klik je op Bijwerken en herstellen en daarna op Windows Update. Vervolgens wordt er gecontroleerd of er een Windows Update beschikbaar is.

Heb jij nog Windows 7? Ga dan naar Start > Configuratiescherm en kies Systeem en beveiliging. Vervolgens selecteer je Naar updates zoeken en jouw computer gaat kijken of er een update beschikbaar is.

Kom je er niet helemaal uit en heb je hulp nodig? Kom dan naar een Smartrepair vestiging bij jou in de buurt! Hier helpen onze monteurs jou graag verder.

MENU