Dé smartphone, tablet en laptop reparatiespecialist

Vandaag 21 januari zijn wij tot 18.00 geopend.

App van de week: TED

TED: Ideas worth spreading

Een bekende uitspraak van Albert Einstein luidt: “Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think”. Vrij vertaald komt dit in het Nederlands neer op: Onderwijs is niet het leren van feiten, maar het trainen van het brein om zelf te denken. En laten wij nu net gevonden hebben hoe je je brein nog beter zelf kunt trainen!

De nieuwe app van de week is deze week TED. Niet een app van, de overigens hilarische film Ted, maar TED wat staat voor Technology, Education, Design van de TED talks, conferenties en online artikelen van mensen van over de hele wereld. Wetenschappers, sociologen, acteurs, maar ook normale mensen met een bijzondere visie kunnen worden gevraagd om een talk te komen geven. Nadat TED al jaren lang online en offline bezig is zoveel mogelijk mensen wereldwijd te voorzien van interessante informatie door middel van lezingen, artikelen of filmpjes met boeiende onderwerpen, heeft TED nu ook een app.

Categorie: Education

Ontwikkelaar: TED Conferences

Vereisten: iOS 6.1 of nieuwer, Android 2.2 en nieuwer.

app van de week TED 2  app van de week TEDTED - App van de week

 

Begin met leren

De app geeft je verschillende mogelijkheden om het filmpje van jouw voorkeur te vinden, inclusief ondertiteling. Zo kun je bekijken wat de nieuwste filmpjes zijn, de populairste of gewoon zoeken op categorie. Ook kun je je laten verrassen door TED door aan te geven waar je zin in hebt en hoe lang de tijd je hebt. Zo is er TED voor iedereen op elk moment. Hiermee kun je dus wanneer jij wilt, in hoge kwaliteit, de nieuwste, meest populaire of best op jouw interessegebied aansluitende filmpjes bekijken. Of je nu Edward Snowden (degene die de afluisterpraktijken van de NSA heeft openbaar gemaakt) wilt zien vertellen over hoe wij ons internet terug kunnen krijgen of de vader van Malala (het meisje wat op stond tegen de Taliban) wilt horen praten hoe zijn dochter zo sterk is geworden, alles is mogelijk met deze TED app. Kom je nou een Talk tegen die je keer op keer wilt kijken of later in een omgeving zonder internet kun je de filmpjes ook gemakkelijk downloaden in de gewenste kwaliteit. Mocht je je dus wel eens vervelen in de trein, de wachtruimte van je dokter, of op de verjaardag van je schoonvader die toch alles beter weet, je hoeft geen minuut meer verspild te laten gaan zonder interessante informatie.

Download TED voor iOS of Android via onderstaande links:

Voor iOS downloaden
Voor Android downloaden

MENU